Борис Джонсън утре ще се ваксинира с „АстраЗенека”

NetNews

Британският премиер Борис Джонсън заяви, че поставяните във Великобритания ваксини на "АстраЗенека" и "Пфайзер" са безопасни и добави, че утре той ще се ваксинира с препарата на "АстраЗенека", предаде "Ройтерс". През миналата година премиерът бе настанен за лечение в болница, след като обяви, че е заразен с COVID-19.

"Оксфордската ваксина е безопасна и тази на "Пфайзер" също е безопасна. Това, което не е безопасно, е да се разболееш от коронавирус и тъкмо затова е важно всички да се ваксинираме веднага, щом дойде нашият ред", каза Джонсън на пресконференция на "Даунинг стрийт".

"Всъщност утре и аз самият ще бъда ваксиниран, а центърът, в който ще ми бъде поставена ваксината, сега използва ваксината на "АстраЗенека" (разработена съвместно с Оксфорд) и аз ще бъда ваксиниран с нея", каза още премиерът Джонсън. Европейската агенция по лекарствата съобщи, че е достигнала до ясно научно заключение за ваксината на "АстраЗенека" срещу коронавирус – че е сигурна и ефективна. Агенцията уточни, че проверката по случаите на тромбози, получени след поставянето на тази ваксина, продължава.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пуснаха на свобода задържаните за фалшифициране на пари във Висшето транспортно училище

Мъжът и жената, които според прокуратурата са произвеждали фалшиви евро и долари на територията на Висшето транспортно училище в Coфия, излизат на свобода срещу най-леката мярка за неотклонение "подписка". Според Софийския градски съд няма данни двамата да са произвеждали неистински парични средства по смисъла на Наказателния кодекс, предаде БНР. Задържането […]