Британски вестник: България ще бъде включена в зеления списък

NetNews

Британският вестник „Ивнинг Стандарт“ поставя България сред дестинациите, които най-вероятно ще бъдат добавени от британското правителство към зеления списък за пътувания в четвъртък.

Вестникът се позовава на анализатора Робърт Бойл, бивш директор на отдела за стратегии на компанията-майка на „Бритиш Еъруейз“ – IAG. Той прогнозира, че тази седмица 12 държави могат да бъдат поставени на по-ниско равнище на риск от зараза с COVID-19. Това включва и девет европейски страни, които са „силни кандидати за зеления списък“, според него, предаде bTV.

Сред тях са Австрия, България, Германия, Италия, Латвия, Литва, Полша, Словакия и Швейцария. Хората, пристигащи във Великобритания от дестинации в зеления списък, не са длъжни да се самоизолират. До момента всички, пристигащи от страни в оранжевия списък, са задължени да се самоизолират у дома за 10 дни.

След падане на това ограничение се очаква засилен интерес към традиционните туристически дестинации като Италия, Испания, Гърция, България и други. Вестникът съобщава, че Гърция вече предприема мерки за ограничаване на разпространението на Делта варианта на вируса, който може да бъде внесен в страната от британските туристи.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Компания от Южна Корея иска да произвежда маски в България

Корейска компания има желание да започне производството на предпазни маски в България по свой дизайн. Това съобщиха от Българската търговско-промишлена палата. Желанието за бизнес у нас е заявено по време на посещение в БТПП миналата седмица на представители на няколко фирми от Южна Корея, информира dnes.bg. Корейската делегация е в […]