Български богаташ ще дава показания в Конгреса на САЩ

NetNews

Владимир Тенев – българинът, изпълнителен директор и съосновател на приложението за борсова търговия "Робинхуд" (Robinhood), ще дава показания в американския Конгрес, предаде БНТ.

Темата е сагата с компанията за търговия с видеоигри Gamestop. "Робинхуд" спомогна за взривообразен ръст в цената на акциите на веригата за видеоигри и други компании във вреда на хедж фондовете от "Уолстрийт". На 28 януари обаче "Робинхуд" ограничи закупуването на най-вариращите акции, което изпрати цените надолу.

Решението, което практически е в полза на хедж фондовете, разгневи много дребни инвеститори. Тенев ще бъде изслушан, заедно с колегата си от "Редит" и двама мениджъри на хедж фондове. Само преди няколко часа българинът влезе в класацията на престижното издание "Тайм" за най-влиятелни лидери на бъдещето.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Йънг Бойс и Байер Леверкузен създадоха изключително зрелище в Лига Европа (ВИДЕО)

Отборите на Йънг Бойс и Байер Леверкузен създадоха изключително зрелище в първи мач помежду си от 1/16-финалите на Лига Европа. Швейцарският шампион дръпна с три гола аванс до почивката, разбивайки германския си съперник, ала Байер Леверкузен съумя да изравни през втората част до 3:3. Кристиан Фаснахт даде превес на съперника […]