Ваксинацията срещу COVID-19 достигна и Антарктида

NetNews

Ваксинацията срещу COVID-19 достигна Антарктида. 49 души – чилийски военни, учени и държавни служители са получили първа доза ваксина в неделя, съобщи днес чилийската армия, цитирана от Франс прес.

Антарктида стана последният континент, където бе открит коронавирусът. В продължение на месеци Леденият континент бе останал незасегнат от пандемията заради стриктните мерки и отменянето на туристическите посещения. На 21 декември обаче бе установено епидемично огнище с 36 заразени, сред които 26 военни, в база на чилийската армия, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

В края на миналата седмица на Антарктида са пристигнали още дози, с които ще бъде ваксиниран персоналът на две други бази. Те все още не са доставени в базите заради неблагоприятни метеорологични условия, съобщи още чилийската армия.

Чили е една от държавите с най-напреднала ваксинационна кампания. Във вторник страната с население от 19 милиона души премина прага от 5 милиона човека, получили поне една доза.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Собственик на заведение: Ще работя в локдауна, в затвора поне няма да плащам ток

Ресторант в София няма да затвори в събота, въпреки мерките, които здравните власти ще предприемат. Затова писаха те в страницата си във Фейсбук. Те написаха, че искат да бъдат затворени големите търговски вериги, да помолят банките да изчакат с изплащането на кредитите, както и да спрат лихвите по осигуровките им. […]