Ваксините работят! Бързият спад на COVID-19 случаите в Израел показва ползата от имунизация

NetNews

Израелските власти представиха графики, показващи рязко намаляване на заразените с коронавирус в страната след началото на ваксинацията срещу COVID-19 на 19-и декември 2020 г.

Графика на процентната промяна на COVID случаите по възрастови групи в Израел след началото на ваксинацията

Тук е важно да се отбележи, че процентът на новозаразени с COVID-19 спада бързо във всички възрастови категории, включително при тези, при които процесът на ваксинация е много нисък или почти не съществува (за децата до 19-годишна възраст).

На повече от 80% от хора в Израел на възраст над 60 години вече са поставени по две дози от COVID ваксината, като процентът на ваксинираните сред по-младите хора е все още далеч по-нисък. Делът на населението в страната, на което е поставен поне една доза от коронавирусната ваксина, достигна 60 на сто.

Междувременно ежедневните случаи на коронавирус в страната са намалели след началото на ваксинационната кампания до около 500 от пика от близо 10 000 новозаразени на ден през януари. Сега едва около 7% от новите случаи на COVID-19 са при хора на възраст над 60 години.

Графика на новите случаи на COVID-19 в Израел на дневна база

Всички това е доста добър знак за ефикасността на ваксините, а много ниският брой на новозаразени сред младите хора в Израел предполага, че с новата учебна година през септември предстои пълно, безопасно възобновяване на присъственото училищно обучение.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Министерството на туризма подпомогна 77 дружества с 5,1 млн. лева

Министерството на туризма е направило четвърто плащане към туроператори и туристически агенти, с което следва да бъдат компенсирани потребителите за неосъществени пътувания в периода 01.03 – 31.12.2020 г. Били са изплатени безвъзмездни средства на още 77 дружества, извършващи туроператорска и туристическа агентска дейност, като общата сума възлиза на 5 115 […]