Вижте какво ще строи Джеф Безос близо до Лондон

NetNews

Канадският стартъп в областта на ядрената енергия General Fusion Inc., финансиран от милиардера Джеф Безос, се подготвя да изгради пилотна електроцентрала близо до Лондон, съобщи Bloomberg.

Строителството трябва да започне през следващата година на площадката на компанията в близост до Центъра за термоядрена енергия в Кълъм, Оксфордшир. Националните лаборатории в много страни от дълго време се опитват да изградят икономически устойчиви мощности, основани на ядрения синтез, но частните компании наскоро навлязоха в тази сфера, заради нарастващата нужда от нови беземисионни източници на енергия за борба с глобалното затопляне.

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън миналия ноември предложи 17 милиарда долара подкрепа за зелените индустрии, включително атомната енергетика. Правителството на Острова иска до 2040 г. да има термоядрена централа на основата на проекта ИТЕР. Разработката на General Fusion се различава от другите проекти със сравнително ниската си мощност – само 115 MW. Това няма да е достатъчно за захранване на голям град, но ще стига за поддържане на устойчива електромрежа, при наличие на непостоянни източници като слънчева и вятърна енергия.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

"Артекс" организират протест пред МРРБ

Протест на "Артекс" ще се състои на 21 юни 2021 пред сградата на МРРБ в София. Той ще започне в 8:30 ч. Причината е, че компанията настоява да дострои сградата "Златен век" в столичния квартал "Лозенец". През цялата си близо 30-годишна история ние от АРТЕКС винаги сме уважавали върховенството на […]