Високо доверие в Гърция към COVID ваксините

NetNews

Гърците са оптимисти с високо доверие по отношение на ваксините. Социологическо проучване показва, че над 80% от тях виждат спасението от пандемията в имунизиране срещу COVID-19 на всички.

В последните месеци рязко се увеличава броят на гърците, които вярват, че ваксината е единственото спасение от пандемията. Проучване, публикувано днес, посочва, че ваксинирането е приоритет на 83% от гърците и само 4% са категорично против това.

Ваксинирането върви по-бавно от поставените цели, смятат 37% от анкетираните, като упрекват за това правителството.

Ваксините поставиха на изпитание и доверието на гърците към представителите на църквата, които застават срещу политиката по имунизация. Вече 76% от анкетираните отчитат като голяма грешка и риск изказване на духовници срещу ваксинирането.

Пада доверието и към опозиционната партия СИРИЗА.

Вече 68% от гърците считат, че опозицията използва пандемията за свои политически цели.

По информация от министерството на здравеопазването вече един милион и половина гърци са си поставили поне една доза от ваксината и още два милиона са в очакване на реда си.

Гърция създаде няколко мегацентъра за ваксиниране, а по островите изпрати екипи от военни лекари, за да имунизират жителите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Националният военен университет и Национална компания „Железопътна инфраструктура“ подписаха договор за сътрудничество

Началникът на Националния военен университет „Васил Левски“ бриг. ген. Иван Маламов и генералният директор на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ инж. Красимир Папукчийски подписаха договор за сътрудничество. Според документа Националният военен университет ще подготвя и обучава кадри за нуждите на железопътната компания. Ангажимент на университета е да организира курсове за следдипломна […]