Война! Обявиха извънредно положение в Израел

NetNews

Извънредно положение е обявено в израелския град Лод заради сблъсъци между араби и еврейски заселници. Съобщение за това бе качено днес на страницата на премиера на Израел Бенямин Нетаняху в Туитър, предаде ТАСС.

"Премиерът Бенямин Нетаняху обсъди събитията в Лод с министъра на отбраната, министъра на вътрешната сигурност, генералния полицейски инспектор на Израел, шефа на националния съвет за сигурност, генералния прокурор и други високопоставени служители.

Премиерът Нетаняху се съгласи да обяви извънредно положение в Лод", се казва в текста. Освен това е взето решение "незабавно да се прехвърлят в Лод от Юдея и Самария батальони от граничната полиция на Израел", предаде БТА.

По-рано бе съобщено, че кметът на Лод е поискал Нетаняху да изпрати в града армейски части, тъй като ситуацията там "излиза извън контрола на властите".

Телевизия "Ал Маядин" съобщи, че тълпи от арабски тийнейджъри са започнали да опожаряват коли на израелци. В Лод е имало и опит да бъде подпалена една от синагогите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Голяма лятна чистка в Арсенал

В отбора на Арсенал ще има доста голяма лятна чистка, съобщава „Guadian“. Според изданието поне петима играчи от настоящия състав ще си стегнат багажа от „Емиратс“, като по този начин ще бъдат събрани свежи средства за нови попълнения. Играчите, които се очаква да си тръгнат, са Ектор Бейерин, Бернд Лено, […]