Вучич: Това е било опит за държавен преврат!

NetNews

Сръбският президент Александър Вучич заяви снощи, че подслушването на телефонните му разговори определено е било опит за държавен преврат, тъй като в тази афера са замесени официални държавни органи, пише в. "Вечерне новости".

"Тази вечер няма да кажа всичко, което знам. Но нямам никакво съмнение, че е имало мълчаливо сътрудничество и одобрение от страна на определени държавни органи. Що се отнася до подслушването, това определено е опит за държавен преврат", каза Вучич в интервю за телевизия Хепи. Той подчерта, че в днешно време никой не може да подслушва президента на страната, предава БТА.

Той каза, че в дестабилизацията на Сърбия са участвали част от държавните органи, част от мафията и част от чуждестранни тайни служби, без да посочи подробности. "Не забравяйте третия фактор", подчерта президентът.

В началото на месеца сръбското вътрешно министерство съобщи, че при разследване е било доказано незаконно подслушване на президента. Във връзка с това бяха разпитани десетки служители на министерството и един сътрудник на службата за сигурност. В резултата бяха документирани 1572 подслушани разговора на Вучич и семейството му и доказателствата бяха предадени на прокурор.

По-рано сръбската полиция съобщи, че разполага с оперативни данни, че на 27 февруари се е подготвял атентат срещу Вучич при откриването на паметник в Белград.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

БСП – София: Загубихме Лилия Долджева

На 29 март, след тежко боледуване, дългогодишният главен счетоводител на БСП – София Лилия Долджева загуби битката с КОВИД-19. Тя е член на партията повече от 40 години. Била е партиен секретар на завод „Кл. Ворошилов“, председател на районната организация на БСП – Илинден и общински съветник в Столичния общински […]