В Китай може да се появи ново огнище на коронавируса

NetNews

Властите в Пекин обявиха, че затягат мерките за противодействие на коронавирусната инфекция заради появата на нови случаи на заразяване и опасността от появата на огнище на заболяването, съобщи БНТ.

Властите в столицата възнамеряват да приложат "по-бързи и ефективни методи, за да предотвратят разпространението на епидемията". Според статистиката, от ноември в Пекин са регистрирани по-малко от 40 случая на заразяване, като всички са били внесени отвън. През последните дни, обаче, ситуацията се промени.

На 23 декември за първи път през последните четири месеца и половина в града са регистрирани безсимптомни носители, заразени с вируса на територията на страната. На 25 – 27 декември правителството съобщи за още 9 нови случая на заразяване в столицата и в момента в пекинските болници има 10 местни заразени с коронавирус.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ето какви планове е правил Марадона дни преди смъртта си

Адвокатът на Диего Марадона – Матиас Морла, разкри плановете, които футболната легенда е правил дни преди смъртта си. Както е известно, световният шампион за 1986 г. почина на 25 ноември от сърдечен удар. „При последния ни разговор той сподели какви планове има за Коледа. Искаше да събере всички си близки […]