В Русия има повторно заразени, дори след ваксинация

NetNews

В Москва се регистрират случаи на повторно заразяване с коронавирус, включително сред имунизирани. Това заяви в ефира на телевизия „Русия 1“ кметът на столицата Сергей Собянин, предаде БНР.

Сергей Собянин обясни, че в повечето случаи се наблюдава заразяване с новата мутация на индийския щам. По думите му така нареченият Делта вариант е по-агресивен и по-заразен и за предпазването от него е необходим два пъти по-силен имунитет, отколкото при „уханския“ щам.

„Затова виждаме повторно заразяване и при ваксинирани“, посочи Собянин и добави, че вероятно при мнозина ще се наложи реимунизация. В Русия се наблюдава рязко увеличаване за заболеваемостта от COVID-19. През последното денонощие в страната бяха отчетени над 17 500 нови случая. Лидер по заболеваемост е Москва с 8300 случая. Следват Московска област и Санкт Петербург.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Държавата ще си сътрудничи с „България Ер“

Екипажите на Държавния авиационен оператор ще подържат летателната си годност на самолети на България Ер. Това стана възможно след подписването на договор за двустранно сътрудничество между Държавния авиационен оператор и авиокомпания „България Ер“. С договора се осигурява непрекъсната ритмична летателна дейност на екипажите на Държавния национален оператор на самолет Airbus […]