В САЩ са много въодушевени от Путин! Байдън го похвали

NetNews

Съединените щати са въодушевени от призивите на руския президент Владимир Путин на многостранната среща на върха за борба с глобалното изменение на климата, а Вашингтон се ангажира да работи с Москва в тази област.

Това съобщи днес американският президент Джо Байдън в обръщение до медиите в рамките на втория и последен ден от споменатата среща на върха, организирана по инициатива на американската администрация, предава ТАСС.

„Много съм въодушевен от вчерашния призив на президента Путин за глобално сътрудничество по отношение на евентуалното премахване на въглеродния диоксид. И Съединените щати очакват да работят с Русия и други страни по тези усилия“, каза американският лидер. Според него усилията са „много обещаващи“, допълни "Фокус".

Съединените щати и Русия могат да си сътрудничат продуктивно в борбата срещу изменението на климата в полза на всички страни, въпреки различията между двете държави в други области, изтъкна държавният глава.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Времето остава хладно

Оправдаха се очакванията за захлаждане днес. След 19° в София вчера, максималната температура днес е 14°. Най-топло беше по Черноморието и в Северна България, където имаше и слънчеви часове – 20° в Бургас и Русе, 21° – в Ахтопол и Видин. Утре дневните температури още ще се понижат и максималните […]