Германия ще удължи ограниченията до 10 януари

NetNews

Германия ще удължи срока на въведените заради новия коронавирус ограничителни мерки до 10 януари. Това заяви канцлерът Ангела Меркел, цитирана от „Ройтерс”.

"Провинциите ще удължат срока на мерките от 20 декември до 10 януари. Нещата ще останат такива, каквито са сега", каза Меркел след разговори с ръководителите на германските провинции.

"Още през ноември казахме, че мерките ще останат в сила, ако няма съществени изменения. Ако положението със случаите на заразяване продължи да се развива като сега, ще се срещнем още веднъж на 4 януари", съобщи Меркел.

Канцлерът Меркел добави, че не може да каже кога ЕС ще разреши ваксина срещу новия коронавирус. Вчера Великобритания стана първата страна, която обяви, че ще ваксинира населението си – с ваксината на Pfizer. В Германия от началото на коронавирусната пандемия са регистрирани над милион случая на заразяване. Починалите с COVID-19 пациенти са 17 812.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Президентството представя предложения за модернизацията на България

Проекти за модернизация на България, както и за прозрачно и ефективно управление ще бъдат представени в президентската институция днес. Информацията споделиха от пресслужбата на "Дондуков" 2. Предложенията са направени в рамките на предвидения срок за обществени консултации по Проекта на План за възстановяване и устойчивост на страната. Източник fakti.bg / […]