Гръцки острови отчитат високи стойности на новозаразени с COVID-19

NetNews

Европейският център по профилактика и контрол върху заболяванията постави в "тъмночервена зона" част от гръцките острови в Егейско море. Властите предвиждат отново въвеждане на строги мерки срещу разпространението на коронавируса. Въпреки това няма отлив на туристи, според хотелиерите.

Островите Миконос и Йос са на крачка от въвеждане на карантина, съобщават от гръцкото правителство. Още 11 острова в Егейско море са с високи стойности на заразени с Covid-19. Огнищата на разпространение на вируса са събирането на хиляди млади хора по заведения и частни вили без предпазни маски и дистанция е мнението на лекарите.

Полицията използва дрон и контролира социалните мрежи, за да предотврати забранените събирания. Извънредни полицейски екипи прехвърлиха от Атина към островите, за да следят за спазване на мерките.

Безпокойство на лекарите буди ситуацията в Закинтос, Лефкада, Санторини, Родос и Халкидики.

Лекарите от щаба за контрол на коронавируса настояват да се върне задължителното носене на маски на открито. Други медици смятат, че това е неизпълнимо при високите температури.

Правителството в Атина въведе задължително ваксиниране за медиците и ограничения за работа на учителите. Въпреки протестите рязко скочи броят на ваксиниращите се лекари и учители.

Председателят на Съюза на болничните лекари в Атина – Матина Пагони пред медиите предупреди, че ако не се изгради групов имунитет в „болниците ще стане страшно“ и „никой не може да предвиди бъдещето“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Спад от 13 600 до 3600 гласа. Разследват депутат от ГЕРБ за купуване на гласове?

Срещу народния представител от парламентарната група на „ГЕРБ-СДС“ Георги Станков, който през 2018 година отпразнува 55-тия си рожден ден с торта, декорирана с банкноти евро от фондан, е започнало разследване за купуване на гласове, научи ФАКТИ. В началото на юли служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков обяви, че „в […]