Гърция преустановява ваксинирането с „Джонсън и Джонсън“

NetNews

Гърция преустанови планираното начало на употребата на американската ваксина на "Джонсън и Джонсън", докато Европейската агенция по лекарствата не излезе със становище за препарата. Това съобщи председателят на ваксинационния щаб на южната ни съседка Мария Теодориу, цитирана от Ройтерс.

В Гърция от днес трябваше да започне ваксинациите с "Джонсън и Джонсън", но се появиха съобщения за много редки случаи на кръвни съсиреци, свързани с употребата на продукта.

Утре се очаква европейският регулатор да даде брифинг, на който да съобщи позицията си.

Междувременно, генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Гебрейесус съобщи, че светът притежава средствата да овладее пандемията от Covid-19 в следващите месеци, ако те бъдат приложени последователно и справедливо.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Манолова внесе решение за мораториум върху решенията на МС за концесии и назначения

Председателят на парламентарната група "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова внесе проект на решение за налагане на мораториум върху решенията на Министерския съвет в оставка за концесии и назначения. Срокът на мораториума е до избирането на нов Министерски съвет или назначаването на служебно правителство, съобщи пресофисът на "Изправи се.БГ". След […]