Датският участък на „Северен поток-2“ ще бъде завършен до май

NetNews

Компанията Nord Stream 2 AG заяви в понеделник, че строителството на две линии от тръбопровода "Северен поток-2" в датски води се планира да приключи до края на април, съобщи агенция Интерфакс.

Поставянето на тръбата започна на 6-и февруари.

По-рано тази година руският кораб "Фортуна" за поставяне на тръби беше санкциониран от САЩ, което предизвика пауза в строителния процес поради натиска от страна на Вашингтон. Въпреки това, с продължаващата подкрепа на Германия за търговския проект, морските изпитания бяха възобновени и преминаха успешно.

Газопроводът "Северен поток-2" отново се оказва в центъра на вниманието, след като руският опозиционен лидер Алексей Навални беше осъден на лишаване от свобода, което доведе до международно осъждане на това решение на руския съд и до нови призиви за спиране на газовия проект като форма на санкция срещу управляващите в Москва.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

От Наполи окуражават Попадинова след контузията - била е откарана в болница

От женския тим на Наполи пуснаха специален пост в социалните мрежи след контузията на най-добрата ни футболистка Евдокия Попадинова. Пет кратната носителка на приза получи контузия в рамото по време на мача с Фиорентина и бе откарана в болница. За сега не се знае колко дълго Евдокия ще бъде извън […]