Дипломация! САЩ може да се завърнат към ядрената сделка с Иран

NetNews

Бъдещата администрация на избрания за президент на САЩ Джо Байдън разглежда връщането на страната сред участничките в Съвместния всеобхватен план за действие по иранската ядрена програма като основа за по-нататъшни преговори с Техеран по въпроси от по-общ характер. Това заявява в публикувано днес интервю за в. "Уолстрийт джърнъл" Джейк Съливан, номиниран от Байдън за президентски съветник по националната сигурност, предаде ТАСС.

"Смятаме, че това е изпълнимо и постижимо", коментира Съливан. Според него връщането на САЩ в ядрената сделка и отменянето на икономическите санкции срещу Техеран, наложени от администрацията на сегашния американски президент Доналд Тръмп, ще положат основа за преговори по по-широки теми, предава БТА.

По думите на Съливан нарастващата конкурентоспособност на САЩ в икономиката е база за формиране на външнополитическия курс на администрацията Байдън в редица насоки – реформа на международните организации, заздравяване на отношенията със съюзниците на страната и противопоставяне срещу нейни съперници като Китай.

"Представяме си формула, действала в миналото, осигурила радикален растеж на частния сектор и развитие на иновации у нас", отбелязва той.

"Основен критерий при това положение става международната икономическа политика, насочена към създаване на работни места и вдигане на трудовите възнаграждения в Съединените щати", казва Съливан.

Той признава, че администрацията на Байдън смята за перспективен подход да развива последователно само курса на предишната администрация към нормализиране на отношенията между Израел и арабските страни.

"Надяваме се да заздравим, да задълбочим и да разширим нормализацията на отношенията между Израел и арабските държави", добавя избраникът на Байдън за съветник по националната сигурност.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Невена Цонева разкри защо е излязла на сцената часове, след като погреба баща си

Това шоу е много различно от всички формати, в които съм участвала, защото е загадъчно, скрито, можеш да си това, което не си. Единственият дискомфорт е, че трябва да лъжеш. Не можах да измамя най-близките си. Това заяви в ефира на Нова телевизия Невена Цонева, която се скри зад каската […]