Доналд Тръмп наказва предатели в Републиканската партия

NetNews

Експрезидентът на САЩ Доналд Тръмп поиска от три републикански групи да спрат да използват името и облика му за събиране на средства, предаде Ройтерс, като цитира негов съветник.

Според съветника адвокатите на Тръмп са изпратили още в петък предупредителни писма до Националния комитет на Републиканската партия и партийните комитети, набиращи средства за републикански кандидати за Камарата на представителите и Сената. Писмата ги предупреждават да спрат да използват името и облика на експрезидента в имейли и върху стоки, с които се набират средства, уточнява БНР.

Според съветника Тръмп е чувствителен към използването на името му. Освен това експрезидентът се вбесил от факта, че трите групи подкрепят републикански конгресмени, гласували на страната на демократите за импийчмънта на Тръмп след размириците на 6 януари.

В Републиканската партия се води борба между фигури от върхушката като лидера на републиканците в Сената Мич Макконъл, които искат партията да остави Тръмп в миналото и съюзниците на експрезидента, като сенатор Линдзи Греъм, според които бъдещето ѝ зависи от енергията на поддръжниците му, отбелязва Ройтерс.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Заловиха педофил с 500 GB детско порно в Бургас

„От началото на годината сме провели над 4 операции, насочени към педофили, които действат в интернет. Получаваме доста сигнали и от партньорски служби. Става въпрос за Федералното бюро за разследване на САЩ, Националната агенция за престъпност на Великобритания, която е като еквивалент на ГДБОП, както и от Европол. Мога да […]