Дъждове наводниха и Италия

NetNews

Проливни дъждове в Южна и Северна Италия предизвикаха наводнения и покачване на нивото на реките, предаде БТА, цитирайки ДПА.

Спешните служби на сицилианския град Палермо и заобикалящия го регион съобщиха, че са получили стотици сигнали след проливните дъждове. Пожарната команда е била мобилизирана заради наводненията, макар че няма данни за сериозни щети. В северния италиански регион Южен Тирол метеоролозите регистрираха проливен дъжд през последните 24 часа. От вчера до днес сутринта в североизточната част на провинцията, до границата с Австрия, са паднали близо 50 литра дъжд на квадратен метър.

Жертвите на опустошителните наводнения в Германия пък достигнаха 156, съобщи тази сутрин полицията. С тях общият брой на загиналите в резултат на стихията в Западна Европа вече наближава 200. Все още има мнозина, които са в неизвестност. Само в германската провинция Райнланд-Пфалц има 110 загинали, по данни на полицията. Потвърдените жертви в провинция Северен Рейн-Вестфалия са 45. В района Арвайлер има 670 ранени. В много от околните райони електричеството и телефонните линии още не работят.

Германските власти ще предоставят спешна помощ в размер над 300 милиона евро за отстраняване на последиците от разрушителните наводнения в западната част на страната. Това съобщи вицеканцлерът и министър на финансите Олаф Шолц в интервю, публикувано в неделното издание на в. "Билд". "Необходими са общонационални усилия. На правителственото заседание в сряда ще предложа две неща. Първо – спешна помощ", – заяви Шолц. "При последните наводнения бяха заделени над 300 милиона евро и в дадения случай вероятно ще са необходими също толкова", уточни той. "Второ – трябва да създадем основа за програма за възстановяване, за да можем бързо да ремонтираме разрушените домове, пътища и мостове. От предишните катастрофи знаем, че става дума за милиарди евро", констатира министърът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Олга Куриленко с уникална фотосесия (СНиМКИ+ВИДЕО)

Олга Куриленко, френска актриса и модел от украински произход, наскоро радикално промени имиджа си и стана блондинка. В новия си образ тя позира за Country & Town House в луксозна фотосесия. На страниците на Countr & Town House 41-годишната екшън актриса се появи в бяла дълга рокля, розов ленен костюм, […]