Държава затяга предпразнично мерките

NetNews

С намалено работно време работят от днес магазините в Иран. Има и допълнителни ограничения за придвижване с автомобил. Целта е намаляване на случаите на заразени и починали вследствие на пандемията в навечерието на зимния празник Нощта на Ялда.

"Нека да не се събираме, за да не намалеем", каза в телевизионно обръщение към иранците президентът на страната Хасан Рохани и ги призова да не си правят големи семейни събирания в Нощта на Ялда.

Тази година древният празник на зимното слънцестоене се пада на 20 декември вечерта. Семействата обикновено празнуват до ранни зори, като рецитират поеми, пеят и ядат лешници, сушени плодове, диня, нар и райска ябълка.

На 19 и 20 декември магазините ще затворят с два часа по-рано – в 18 ч., обяви по националната телевизия заместник-министърът на здравеопазването Али Раиси. Вечерният час за придвижване с автомобил се изтегля един час напред в 20 ч. и ще продължава до 4 ч. на следващата сутрин.

За последното денонощие в страната са регистрирани 6421 новозаразени. Общият брой на случаите на коронавирус в Иран вече е 1 152 072.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Григор Димитров е подал заявка за участие на Australian Open

Григор Димитров е сред тенисистите, които са подали заявки за участие на Откритото първенство на Австралия. Предстоящото издание на Australian Open бе отложено с три седмици заради пандемията от коронавирус и ще започне на 8 февруари. Само двама играчи от Топ 100 на световната ранглиста не са заявили участие на […]