Европейска държави отваря курортите и училищата

NetNews

Благодарение на подобряването на епидемиологичната ситуация в по-голямата част от Словения, ски курортите скоро ще бъдат “отворени” при определени условия. Следващата седмица по-малките класове на началните училища ще бъдат присъствени и ще бъдат отворени пазари, фризьорски и механични услуги, обяви правителството, предаде БГНЕС.

В девет от 12-те региона, тези с по-добра епидемиологична картина, ски курортите ще отворят отново в събота, а тези с отрицателен тест за коронавирус ще могат да карат ски, потвърди премиерът Янез Янша.

От следващия вторник в същите региони ще бъдат отворени детски градини и паралелки за ученици от първите три класа на основните училища, но с всички противоепидемични мерки и отрицателен тест за коронавирус за педагози и учители, които ще бъдат тествани предния ден. Пазарите, павилионите, почистващите услуги, фризьорите и подобни услуги, ще имат право да работят отново и се отварят магазини с детско оборудване.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дъщерята на Ванко 1 и Сузанита показаха новите си гаджета (СНИМКИ)

Красивата дъщеря на рапъра Ванко 1 – Ивана Главчева има нова любов в живота си.Той се казва Ангел Чонин и е състезател по спортна стрелба, предава trafficnews.bg. Двойката е заедно от няколко месеца, но с всеки изминал ден изглеждат все по-влюбени един в друг. Последните кадри, които те споделиха в […]