Елена Йончева: Срещу ЕК трябва да се задейства наказателна процедура

NetNews

Според евродепутатката от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Елена Йончева срещу Европейската комисия трябва да се задейства наказателна процедура, тъй като все още не е намерила начин да приложи регламента за обвързването на върховенството на закона с отпускането на евросредства, предаде БНР.

Пред пленарна зала тя припомни, че върховенството на закона е рухнало в Полша, Унгария, България и Словения, докато в Европарламента се водят дебати години наред по въпроса: "Колко дълъг трябва да стане списъкът, за да започнете да прилагате закона с цялата му тежест. Преди седмица България беше разтърсена от най-мащабните санкции по закона "Магнитски" за корупция и злоупотреба с власт. Защо нашите американски партньори успяват да констатират това, което Европейската комисия трябваше да направи отдавна".

Евродепутатът Мориц Кьорнер от "Обнови Европа" също подчерта, че Съединените щати санкционират корумпирани олигарси в България, а Комисията не прави нищо.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пеевски проговори за санкциите от САЩ

Преди няколко часа финансовото министерство публикува списък от нови 34 български фирми, на които могат да бъдат наложени санкции по Закона „Магнитски”. По този начин черният списък допълва 64-те компании, за които се посочва, че са собственост на Васил Божков, Пеевски и Желязков. „Нямам нито фирми, нито банкови сметки, нито […]