ЕС обмисля какви санкции да наложи на Беларус

NetNews

Страните от ЕС започват да обсъждат върху кои сектори от икономиката на Беларус да бъдат наложени санкции заради принудителното приземяване на самолет в Минск и задържането на опозиционен журналист. Това съобщи днес ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел, цитиран от Ройтерс.

"Отвличането на самолет и задържането на двама пътници е напълно неприемливо и ние започваме да обсъждаме налагането на секторни и икономически санкции", каза Борел пред репортери преди началото на неофициалната среща на министрите на външните работи на държавите от ЕС в Лисабон. Той добави, че подготовката на наказателни мерки срещу още хора в Беларус е в напреднал стадий, но не даде подробности, предаде БТА.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кирил Петков за ББР: Пълно безобразие... оттук нататък ще има рестрикция – нищо повече от 5 млн. (ВИДЕО)

Както вече ФАКТИ съобщи, министърът на икономиката Кирил Петков уволни двама от тримата членове на Надзорния съвет на Българската банка за развитие – Митко Симеонов и Велина Бурска. Петков определи като пълно безобразие огромните кредити в общ размер на 946 млн. лева, които те са отпуснали на едва осем големи […]