Жега във Великобритания, експерти притеснени заради COVID-19

NetNews

Във Великобритания днес се очаква да бъде най-топлият ден за годината досега – с температури от порядъка на 25 градуса.

Очаква се много британци да се стекат по плажове, паркове и заведения, тъй като денят е почивен. Това обаче, тревожи учените, които смятат, че е твърде рано за големи неконтролируеми събирания на хора.

След седмици заключени вкъщи, заради строгите ограничения във връзка с вируса и проливните дъждове напоследък, милиони британци се възползват максимално от дългия уикенд.

Много хора, които заради пандемията и ограниченията за пътувания не си резервираха почивки в чужбина, сега се стичат по британските курорти. Учените обаче продължават да призовават хората да бъдат предпазливи, защото се наблюдава увеличение на случаите на заразявания в страната, породено от новия индийски вариант на вируса.

Професорът по здравна психология от Лондонския университетски колеж Сюзън Мичи, която е член на екипа съветници на правителството, заяви за „Скай нюз“, че вдигането на пълния локдаун на 21 юни, както предвиждат плановете на премиера Борис Джонсън, продължава да е под въпрос.

„Ключов момент сега е хората да продължават да общуват помежду си на открито, а ако са на закрито да отварят прозорците и вратите“, изтъкна Сюзън Мичи.

Друг правителствен съветник Рави Гупта обаче направо заяви за Би Би Си, че пълното отваряне на икономиката трябва да бъде отложено с няколко седмици, защото има признаци, че се задава нова вълна на пандемията.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Почти 60 на сто от младежите искат по-строг контрол върху върху тютюнопушенето

„Ние направихме изследване по темата за тютюнопушенето сред младите хора. Добрите новини са, че те преимуществено са наясно с проблема и подкрепят мерки за преодоляване на този голям проблем“, посочи в "Преди всички" по БНР Павел Антонов от коалиция „България без дим”. „57,9 на сто от младите хора смятат, че […]