Завършиха горещите тестове на шести енергоблок на АЕЦ „Тянван“

NetNews

Тестовете, които симулират температурата и налягането, на които ще бъдат подложени реакторните системи по време на нормалната им експлоатация, бяха завършени в шести енергоблок на АЕЦ „Тянван“ в Китай.

Очаква се реактор ACPR1000 да бъде въведен в търговска експлоатация до края на тази година. Пети и шести енергоблок на централата са с реактори ACPR1000, като АЕЦ „Тянван“ 5 влезе в търговска експлоатация през септември 2020 година, предаде World Nuclear News.

Първите четири енергоблока на централата, започнали работа в периода 2007-2018 г., са с реактори ВВЕР, доставени от Русия. С такава технология ще бъдат и седми и осми енергоблок, като договорът за тях бе подписан през март миналата година.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Милен Керемедчиев: Разделението на обществото в Америка е дълбоко

Има съмнения, че всичко в САЩ е режисирано. Това заяви пред NOVA Милен Керемедчиев, бивш министър на външните работи, цитиран от news.bg. По думите му разделението на обществото е Америка е дълбоко. Не можем да кажем, че Америка е расово разделена, по скоро е разделена по политики. Керемедчиев поясни, че […]