Заев в Брюксел: Дишаме, живеем и растем с европейските идеи

NetNews

Премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев, придружаван от вицепремиера по европейските въпроси Никола Димитров и външния министър Буяр Османи, разговаря днес в Брюксел със заместник-председателя на Европейската комисия и върховен представител по въпросите на външните работи и сигурността Жозеп Борел, съобщава "Независен весник", цитиран от БТА.

След разговора Борел и Заев направиха изявления пред журналисти.

Жозеп Борел изтъкна, че Северна Македония е изпълнила необходимите условия за започване на присъединителни преговори и подобно на Албания заслужава да продължи в следващата фаза на процесите без отлагане.

Заев изрази задоволство от работното си посещение в Брюксел и изтъкна, че той и делегацията са имали мисията в Брюксел да предадат посланието на македонските граждани до официалните представители на ЕС, "че са работили усилено, изпълнили са исканото и искат да дадат своя принос за бъдещето на Европа".

Ние дишаме, живеем и растем с европейските идеи и ценности. И знаем, че няма друг път освен европейския, заяви Заев.

Ние сме посветени на нашите общи ценности и на осъществяването на стандартите и критериите на ЕС. И ние не искаме да стоим и да чакаме повече. Ние искаме да се движим, защото движението напред е европейски начин. Ние сме за мобилност, а не за стени, заяви Заев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Антон Кутев ще е говорител на служебното правителство

Антон Кутев ще е говорител на служебното правителство на Стефан Янев. Кутев е сред най-ярките лица на БСП и е основен медиен експерт на левицата от години. Той вече веднъж е бил на поста говорител, но на Изпълнителното бюро на БСП през 2007 г., когато лидер беше Сергей Станишев. Бил […]