Зеленски прие стратегията за деокупация на Крим

NetNews

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е привел в действие решението на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна относно стратегията за "деокупация" на Крим, съгласно указа, публикуван на уебсайта на държавния глава, предаде РИА Новости.

"Този документ определя набор от дипломатически, военни, икономически, информационни, хуманитарни и други мерки, насочени към възстановяване на териториалната цялост, държавния суверенитет на Украйна в международно признатите граници чрез деокупацията и реинтеграцията на Крим", се казва в съобщението.

Ведомството отбелязва, че стратегията дава ясен сигнал на международната общност, че Украйна е "последователна в своите действия за възстановяване на териториалната цялост".

"Украйна създава и развива Кримската платформа като ключов инструмент за външна политика за консолидиране на международните усилия, насочени към деокупация и възстановяване на териториалната цялост на Украйна", се казва в стратегията. Срещата на върха на „Кримската платформа“, на която Киев планира да обсъди въпроса за връщането на Крим, е насрочена за 23 август, в навечерието на Деня на независимостта на Украйна. Украинската страна предложи на няколко страни да се присъединят към "платформата", включително Турция, Франция, Великобритания, Германия, Канада и САЩ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Стоян Мирчев: COVID показа, че Борисов не може да се справи с абсолютно нищо

През последните 10 г. в държавата разговорът беше затиснат от „двойкаджията” Борисов, а натискът върху хората от малките населени места е жесток, за да гласуват за сегашните управляващи. Това каза в студиото на „Лице в лице” по бТВ депутатът от БСП Стоян Мирчев и настоящ водач на листата на партията […]