Израел и „Хамас“ продължават да се обстрелват

NetNews

Израел и "Хамас" продължават да разменят огън помежду си след ескалация на ситуацията между двете страни от петък вечерта, предаде "Фокус", позовавайки се на РИА Новости.

Пресслужбата на израелската армия съобщи за въздушната атака на съоръженията на „Хамас“ в Ивицата Газа. В същото време, отбелязват израелските военни, обстрелът на граничните райони на еврейската държава от палестинския анклав продължава.

"По-рано днес бяха изстреляни 15 ракети от Ивицата Газа на израелска територия. В отговор бойци на Израелските защитни сили (Израелската армия) и хеликоптери са ударили няколко военни съоръжения на „Хамас“ в сектора, включително подземна инфраструктура и ракетни установки", се казва в изявление на израелските военни.

Влошаването на ситуацията започна в петък вечерта, когато бяха изстреляни три ракети от палестинския анклав към израелска територия Една от тях бе прихваната от противоракетната система „Железен Купол“. В отговор израелски танк нанесе удари по военен пост на „Хамас“. След това обстрелът на израелска територия от палестинския анклав продължи. Сирени за въздушна атака прозвучаха няколко пъти в мошава Натив Хасара и в райони в съседство с Ивицата Газа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Президентът стартира инициативата "Да засадим дърво, да възродим българската гора"

Днес президентът Румен Радев даде начало на инициативата "Да засадим дърво, да възродим българската гора". В идеята се включват доброволци от цялата страна. Държаният глава засажда бели брези в Плана планина край София. "Да засадим дърво, да възродим българската гора" не е само лозунг. Нашите гори не са само национални […]