Израел удължи локдауна

NetNews

Израелското правителство реши снощи да удължи с пет дни срока на мерките за изолация, който трябваше да изтече в полунощ, съобщиха в общо комюнике канцеларията на премиера Бенямин Нетаняху и здравото министерство, съобщи БНР, цитирайки AFP.

Тъй като числеността на заразените продължава да расте въпреки интензивната ваксинационна кампания, правителство удължи за трети път въведения на 27 декември миналата година локдаун – третия от началото на пандемията. След продължително заседание министрите се споразумяха да запазят ограниченията до 7 ч. в петък.

Правителството ще се събере отново в сряда, за да проучи ситуацията и да обмисли ново удължаване, се казва в комюникето. Режимът на изолация беше нарушен вчера от хиляди ултраортодоксални евреи, участвали в погребение на равин в Ерусалим.

Погребението на друг равин в същия град снощи доведе до ново нарушаване на локдауна. При положение, че е разрешено само 20 души да следват тленните останки на починалите, на практика участниците в процесията бяха хиляди. Парламентът подкрепи вчера увеличаване на глобите за нарушителите на здравните ограничения. Депутатите гласуваха на трето четене законопроект, предвиждащ удвояване на глобата за магазини и училища, които нарушават рестрикциите – от 5000 на 10 000 шекела (2500 евро).

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Румен Радев: Президентството е стожер на държавността (ВИДЕО)

През изминалата година отстояване на върховенството на закона и стожер на държавността бяха основни политики през 4-та година от мандата ми. Това каза държавният глава Румен Радев по време на пресконференция по повод четвъртата годишнина от встъпването си в длъжност. Той припомни, че е продължил с твърдия курс на защита […]