Изтеглянето на НАТО от Афганистан започна

NetNews

Командирът на силите на НАТО и Съединените щати в Афаганистан, америкаският генерал Скот Милър заяви, че е започнало методично изтегляне на чуждестранните войници и предаването на военните бази и оборудване на афганистанските военни.

По думите му чуждестранните сили ще продължат да имат военните средства и способност, за да продължат да се предпазват по време на оттеглянето и ще подкрепят силите за сигурност на афганистанското правителство.

Милър е разговарял с представители на талибаните и ги е предупредил, че завръщането към насилието ще бъде трагедия за страната и афганистанския народ. Милър действа по заповед, основана на решението на американския президент Джо Байдън да прекрати най-дългата война, в която участват Съединените щати, тъй като тя вече не отговаря на американските приоритети.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Новата временна професия на Илон Мъск

Милиони американци ще видят един от най-известните хора в САЩ – Илон Мъск, в ролята му на водещ. На 8 май той ще води едно от най-популярните предаващия в страната – "На живо в събота вечер“. Сред гостите в предаването ще бъде и Майли Сайръс. Това се случва в момент, […]