Как влияе алкохолът на коронавируса

NetNews

Лекари съветват три дни преди и три дни след ваксинация срещу коноравирус да не се пие алкохол. Каква е причината? „В медицината алкохолът се третира като отрова. Става дума за всякакъв вид алкохол, който включва формулата C2H5OH. При употребата му се нарушава функцията на всички органи, като на първо място това се отнася за имунната система. Последната „хвърля всички сили“, за да изчисти организма от токсичното действие на алкохола и поради това при поставяне на ваксина няма да има достатъчен ресурс да отговори на последствията от поставянето ѝ. Напълно възможно е и самата ваксина да се окаже неефективна.

Лекарите съветват по-дълго време да се въздържаме от алкохол. Тезата, че той гони вируса не е вярна. Напротив – алкохолът може да провокира всякаква болест. „Това е примитивен подход. Знаем, че спиртът убива всякакви бактерии. Да използва се в медицината, за да промием рана. Но вътрешният прием на напитки със спиртно съдържание има съвсем друг ефект върху организма. Това е мощна биологична бомба, която може да разруши организма и да убие клетките в жлъчката, бъбреците, стомаха, мозъка, сърцето и други. Затова спиртът няма никакъв стерилизиращ ефект в каквото и да е доза“, обяснява Михаил Коростин, главен лекар в лекарствен диспансер

Лекарите не съветват хората да приемат алкохол и по време на каквито и да е остри респираторни заболявания. „По време на настинка се употребява много алкохол. Класика е да се изпие водка с лимон. Това е сериозен удар върху организма, отслабване на имунната и сърдечно-съдовата системи“, посочва Коростин.

Да, алкохол може да се консумира, но той не е вреден, ако съдържанието му е 60 грама за един месец. Това количество се съдържа в 200-250 грама твърд алкохол или 1-2 кани вино или 2-3 литра бира. Ако се изпие повече, то има риск от появата на различни болести.

Наскоро британски учени са установили, че алкохолът, независимо от дозата, е вреден за човешкия организъм. Затова е добре да се понижава дозата, градусите и честота на употреба на алкохола.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Столица затваря магазини и кафенета, но не заради пандемията

На 31 януари няма да работят кафенетата и магазините в центъра на Москва. Забраната се отнася за районите, където ще бъде забранено придвижването. Също така се забранява и продажбата на алкохол и напитки в стъклени опаковки в същия ден от 9.00 ч. до 23.00 ч. местно време. Поради планирани и […]