Канада подкрепя разработването на малки модулни реактори

NetNews

Атомната енергия е много важна за постигане на климатичните цели на Канада и развитието на преносими малки атомни реактори е ключова част от тази стратегия. Това обяви министърът на енергетиката на страната Шeймъс О’Ригън при представянето на новия План за действие за разработване на малки модулни реактори (ММР).

По думите му новата технология има потенциал да помогне на Канада да намали емисиите и да стимулира икономическото развитие, предаде Cbc.ca.

ММР ще са по-малки по размер и енергопроизводство от традиционните, както и по-гъвкави при разполагането. Те ще са с мощност до 300 мегавата. Федералното правителство оценява глобалния пазар на малки модулни реактори между 150 и 300 милиарда долара до 2040 година.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Има сделка за продажбата на Нова телевизия

Днес Юнайтед Груп, водещ доставчик на телекомуникационни услуги в Югоизточна Европа, обяви официално, че е постигнато споразумение за закупуването на най-голямата българска мултиплатформена медийна компания Нова Броудкастинг Груп от Адванс Медиа груп. Сделката се очаква да бъде приключена в началото на 2021 година, след като се получат всички необходими одобрения […]