Китай засилва контрола над тютюнопушенето на обществени места

NetNews

Шанхай насърчава жителите на града да участват в контрола на тютюнопушенето чрез система за докладване, която бе пусната в понеделник.

Те могат да съобщават за нарушения на разпоредбите за тютюнопушенето на обществени места, като офис сгради, търговски центрове и заведения за хранене, чрез мобилните приложения WeChat и Healthcare Cloud. Освен това управата на града ги насърчава да докладват и за това дали има реклами на цигари или очевидни знаци, които предупреждават, че пушенето е забранено.

Платформата редовно ще предоставя информация за проблемните места, за да се засили социалният и обществен надзор над тях и да се предприемат необходимите действия за изграждането на свободен от тютюнев дим град.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Огнян Минчев: Слави Трифонов проявява примитивна арогантност

Политологът Огнян Минчев, когото Слави Трифонов набеди за човек на словото, работещ в услуга на ГЕРБ, отвърна на лидера на "Има такъв народ". Минчев смята, че Трифонов проявява примитивна арогантност, правейки забележка на хората, които изследват политическия живот в страната. Политологът допълни, че е както е критичен към Трифонов, така […]