Китай карантинира 3 милиона души с една заповед

NetNews

Китай постави под карантина още около 3 милиона души в североизточната част на страната след поява на нови случаи на заразяване с COVID-19 от търговски представител, който бил в контакт с хора от третата възраст, предаде Франс прес, съобщи БТА.

Китайските власти до голяма степен овладяха епидемията от пролетта на 2020 г. с карантини, ограничаване на идващи от чужбина пътници, следене на придвижванията и масови тестове. Появата на стотици новозаразени през последните седмици, макар и далеч под нивата в Европа и САЩ, предизвика мощен отговор с карантини и масови кампании за задължителни тестове.

Днес китайското здравно министерство съобщи за нови 109 заразени, като близо една трета от тях са в граничещата със Северна Корея провинция Цзилин. Поради това местните власти карантинираха още 3 милиона души в два града на тази провинция. Така вече над 19 милиона души в Североизточен Китай са под карантина. В някои случаи човек може да излиза от дома си само веднъж на три дни, за да напазарува.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Бойлер се взриви и унищожи сервиз в София

Пожар е обхванал сервизно хале в София. Според очевидци е избухнал бойлер, съобщи bTV. Помещението е на фирма за автоклиматици и се намира близо до столичния стадион "Септември". В халето не е имало хора по време на експлозията. В помещението има масла, различни уреди и газова бутилка. Няма пострадали при […]