Китай праща 2 милиона долара и 200 хиляди ваксини в Газа

NetNews

Китай приветства споразумението за прекратяване на огъня между Израел и палестинските групировки в ивицата Газа и се надява на прекратяване на насилието и връщане към мирни преговори, заяви говорителят на външното министерство Жао Лицян, цитиран от AFP, предаде агенция "Фокус".

Официален Пекин призова международната общност да „подаде ръка за помощ“ на региона, обещавайки да отпусне 1 милион долара за спешна хуманитарна помощ и същата сума за усилията на ООН в помощ на палестинците. Китайската страна също се ангажира да предостави на жителите на ивицата Газа 200 хиляди дози от ваксината срещу COVID-19.

„Китай приветства прекратяването на огъня между двете страни в израелско-палестинския конфликт и се надява засегнатите страни да спазват добросъвестно прекратяването на огъня и насилието“, заяви говорителят на китайското външно ведомство. „Международната общност трябва да насърчи възобновяването на мирните преговори между палестинците и Израел и да постигне цялостно, справедливо и трайно решение на палестинския въпрос, основано на (международно признатия) принцип на две държави за два народа“, добави китайското външно министерство.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Лили Иванова шокира с нова СНИМКА

Естрадната ни легенда Лили Иванова не си губи времето и дори в извънредното положение в страната, тя пак работи и успя да зарадва почитателите си чисто нова фотосесия, която отново засне с фотографа Костадин Кръстев – Коко. Фотосите са черно-бели, а самата Лили е неразпознаваема. В мрежата тя получава хиляди […]