Китай се надява в бъдеще да сътрудничи с чуждестранни космонавти

NetNews

На 17 юни бе изстреляна ракетата „Шънджоу-12“ с трима космонавти на борда, която се скачи с главния модул на космическата станция „Тиенхъ“.

Същия ден на редовната си пресконференция, говорителят на китайското Външно министерство Джао Лидзиен заяви, че всяка стъпка напред на китайската програма за пилотирани космически полети отбелязва приноса на Китай за мирно използване на Космоса от човечеството.

Джао Лидзиен каза, че това е седмият път, в който китайски космонавти се отправят в космическото пространство, и е първата пилотирана мисия от навлизането на станцията във фаза на изграждане.

„Ние Хайшън, Лиу Бомин и Ян Хунбо – тримата космонавти ще останат в станцията три месеца. Те ще излизат от главния модул за различни операции, поддръжка в орбита, научни и технически експерименти и други“, добави говорителят.

Той изтъкна, че китайското правителство винаги съдейства за мирното използване на Космоса и е готов да си сътрудничи със съответните страни в тази сфера, с цел китайската космическа станция да стане лаборатория, която може да допринесе за цялото човечество.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пентагонът предупреди Китай заради въздушни маневри над Тайван

През седмицата 28 изтребители, бомбардировачи и разузнавателни самолети на военновъздушни сили на Китайската народна освободителна армия (PLAAF) проникнаха във въздушното пространство на Тайван. Това е най-големият брой китайски военни самолети засечени в зоната в рамките на един ден. Няколко от бойните летателни машини са прелетели през южната част тайванското въздушно […]