Лекарите на Навални го призоваха незабавно да прекрати гладната стачка

NetNews

Близки на руския опозиционер Алексей Навални медици, включително личният му лекар, го призоваха да прекрати незабавно гладната си стачка, опасявайки, че ако я продължи, той може да умре или да увреди сериозно здравето си, предаде AFP.

"Като лекуващи лекари се обръщаме към Алексей Навални и го молим да спре незабавно гладната си стачка, за да запази живота и здравето си", посочват петима медици в писмо, публикувано в опозиционния информационен сайт "Медиазона".

Подписалите писмото, сред които е и личният лекар на Навални Анастасия Василиева, посочват, че са получили достъп до резултатите от изследвания на опозиционера, направени след прехвърлянето му в началото на седмицата в болница за затворници с туберкулоза. Ако гладуването продължи, то може да навреди значително на здравето на Алексей Навални и да доведе до най-печалния резултат – смърт, предупреждават лекарите. Навални бе арестуван и по-късно осъден след завръщането си от Германия, където лекари спасиха живота му след отравяне в Русия с нервен агент от страната на руските служби.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Арестуваха опасен българин в Кипър

Българин, издирван от българските власти, е арестуван в Кипър, съобщиха от полицията днес. Очаква се да започне процесът му за екстрадиция в България, информира Нова телевизия. 49-годишният българин е арестуван от полицията в град Пафос вчера следобед въз основа на европейска заповед за арест, издадена от българските власти. Той трябва […]