Лех Валенса: Не трябва смяна на Путин, а на цялата система

NetNews

„Различен тип международна солидарност е необходима, за да бъде променена системата в Русия“, заяви пред AFP Лех Валенса, предаде БНР.

Бившият антикомунистически дисидент, а след това и президент на Полша смята, че силовите действия на руските власти са присъщи на настоящата политическа система в Русия: „В Русия не трябва да се борят срещу Путин, срещу определени личности или срещу полицията. А трябва да се борят за нова система, при каквато такова поведение на властите ще е изключено“, каза Валенса

Той е носител на Нобеловата награда за мир от 1983 година, когато беше лидер на профсъюза „Солидарност“. Според него Алексей Навални би заслужил същата награда, ако продължава да отстоява позициите си.

Самият Лех Валенса, който е яростен противник на управляващите в момента в Полша консерватори, изключва възможността да се върне в политиката. „Вече съм на 77 години и нямам същата енергия като преди“, обясни той пред AFP.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Още един огромен успех за Мария Бакалова

Българката Мария Бакалова е с номинация за най-добра актриса в поддържаща роля на наградите на Гилдията на актьорите за изпълнението си в "Борат 2". Останалите претендентки за наградата са Глен Клоуз за "Елегия Хилбили", Оливия Колман за "Бащата", Юн Ю-джун за "Минари" и Хелена Ценгел за "Новини от света". В […]