Локдаун за 2 милиона души след само един случай на COVID-19

NetNews

Части от Австралия ще бъдат под петдневен пълен локдаун, след като местните здравни власти откриха един единствен случай на новия коронавирус, пишат световните медии, предаде bTV.

В градската част на Пърт и още два региона в Западна Австралия живеят над 2 млн. души. Те ще могат да напускат домовете си единствено за пазаруване на стоки от първа необходимост, по медицински причини, да спортуват или за работа, която не може да се върши дистанционно. Училищата, част от бизнеса, всички развлекателни обекти и храмове са затворени. Ресторантите работят само за вкъщи.

„Ситуацията е много сериозна и всеки един от нас трябва персонално да помогне, за да спрем разпространението сред обществото“, заяви премиерът Марк МакГоуан. Драстичните мерки са наложени, след като мъж на около 20 години, който е работил като охрана в местен хотел, използван за карантина, е дал положителна проба за коронавируса. От четирите случая на хора, които са били под карантина в хотела, два от тях са носители на щама от Великобритания, а един – на южноафриканския щам. Местните власти публикуваха и списък на местата, които заразеният мъж е посещавал през последните дни и призоваха всички граждани, които са били там, да се самоизолират.

Близките контакти на болния са проследени и поставени под карантина. От началото на пандемията в Западна Австралия са регистрирани 902 случая на коронавирус при население 2,76 млн. души. В момента има едва 12 активни случая, според местните здравни власти. От тези 902, над 800 са регистрирани сред хора, пътували извън граница.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Български език и Европейски съюз

Български език и Европейски съюз. Какво общо имат? Възможно ли е? Според мен свързва ги най-вече лозунгът „Единство в многообразието“, изразяващ върховната повеля да има най-вече единство между страните членки, но: в многообразието. А то ще каже в различността, иначе би било само единство, т. е. единство в еднообразието. За […]