Лукашенко: Ще приземя и самолета на Байдън

NetNews

Беларуският президент Александър Лукашенко заяви по време на конференция, че американският му колега Джо Байдън не е наясно с вътрешните работи на Беларус и не може да изнася лекции по този въпрос, освен ако двамата лидери не решат да се срещнат в Минск предаде БНР.

Лукашенко каза на шега, че може лесно да приземи самолета на Джо Байдън и че ще има три военни самолета, които да го следват от Швейцария, където американският президент планира да се срещне с руския си колега Владимир Путин.

Лукашенко сподели загрижеността си, че Джо Байдън не знае къде се намира Беларус на картата на света. Освен това той предложи да бъде домакин на американо-руската среща на високо равнище и да изслуша всички обвинения, които прессекретарят на Белия дом Джен Саки ще изготви за своя президент.

Изявлението идва ден, след като Белият дом потвърди, че Байдън ще се срещне с Путин на 16 юни в Женева, Швейцария. Сред другите теми на дневен ред е и белоруската криза след насилственото приземяване на полет на самолет на компанията "Райънер" с беларуски опозиционен политик на борда.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Разболелият се шеф на Трето РУ в Пловдив и други трима от задържаните искат да излязат на свобода

Пловдивският апелативен съд ще заседава днес по жалбите срещу постоянния арест на директора на Трето РУ в Пловдив Самуил Хаджиев и полицая Атанас Качаков, задържани след акция от миналата седмица на прокуратурата и „Вътрешна сигурност“ към МВР. Решението на Oкръжния съд да бъдат оставени в ареста обжалват и другите двама […]