Момче се буди от кома, изобщо не знае за пандемията, а два пъти кара COVID-19

NetNews

Почти една година след катастрофа, британски тийнеджър излезе от кома, предаде БНТ. Момчето не знае за пандемията, нито за COVID-19, независимо, че в болницата е преболедувал болестта два пъти. Близките му се затрудняват как да му обяснят защо са наложени ограничения и не могат да бъдат при него, докато се възстановява.

На 1 март 2020 г. Джоузеф Флевил е ударен от автомобил. Получава сериозни мозъчни увреждания. Изпада в кома. Оттогава животът му остава на пауза, но не и светът.

До 1 март 2020 г. за Европа новият коронавирус все още изглеждаше като далечна новина от Китай, а сценарият "пандемия" присъстваше в най-песимистичните прогнози на учените.

"Не знам дали Джоузеф някога ще разбере историите ни за затварянето на градовете. Наистина не знам. През май започнахме да правим платформа, в която да събираме за Джоузеф спомени от случващото се. Тогава майка му каза – не знам дали Джоузеф ще повярва на тези истории. Как да му обясним света, в който се събужда?", споделя Сали Флевил, леля на Джоузеф.

Джоузеф изкарал повече от 10 месеца в кома. Вече комуникира чрез очите си. С медицинска помощ може да движи и краката си.

За семейството на младежа трагедията станала още по-голяма заради невъзможността да са при него през всички тези месеци.

Джоузеф вече е преместен в рехабилитационен център. Сега надеждите са младежът бързо да се възстанови, да се адаптира към променената реалност и да осъзнае, че за по-малко от година само в родината му от вируса са починали над 110 000 души.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Волен Сидеров: Каракачанов и Симеонов се опитаха да извършат бракониерство

Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, особено Каракачанов, защото той внесе това заявление, се опитаха да извършат политическо бракониерство. Те внесоха заявление да присвоят името 'Обединени патриоти". Освен, че съм изключен от коалицията, те се опитаха да присвоят местата от СИК и РИК и да вземат името на коалицията, което е […]