Мрачна статистика за експлоатацията на детски труд в САЩ

NetNews

По повод Световния ден против детския труд на 12 юни, Международната организация на труда и УНИЦЕФ публикуваха съвместен доклад, който показва, че през 2021 г. броят на работещите деца по света се е увеличил за първи път от 20 години, предаде „Радио Китай“.

В същото време на 109-ата Международна конференция на труда в Женева, провела се онлайн, въпроси като принудителен труд и детския труд в САЩ бяха широко критикувани от участниците. Много анализатори смятат, че САЩ трябва да поеме голяма отговорност за изострянето на глобалния проблем с експлоатацията на детския труд.

Някои американски политици често говорят за „правила“ и фабрикуват лъжи, за да поставят на други държави етикети като „принудителен труд“ и „нарушаване на човешките права“. Но всъщност самите САЩ са тези, които нарушават международните правила и нарушават правата на човека.

Според статистика на Международната организация на труда от осемте основни конвенции на организацията САЩ са ратифицирали едва две. Същевременно те са единствената държава в света, която не е ратифицирала Конвенцията на ООН за правата на детето. Вижда се, че както трудовите права, така и защитата на децата са станали жертва на „американското изключение“.

Нарушаването на правата на децата е само върхът на айсберга в системното нарушаване на правата на човека в САЩ. Според данни на съответната агенция всяка година около 100 000 души се трафикират от чужбина в САЩ за принудителен труд. През последните пет години във всички 50 щата и специалния окръг Колумбия са регистрирани случаи на принудителен труд и трафик на хора.

САЩ няма да разрешат проблемите си чрез клеветене на други държави. Някои американски политици трябва да помислят как да поправят грешките си в сферата на защитата на правата на човека, да приложат международните трудови конвенции, да решат проблема с принудителния труд и да защитят законните права и интереси на американския народ.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Обявиха локдаун в Сантяго при близо 60% ваксинирани

Чили обяви локдаун в столичния град Сантяго на фона на увеличаващи се случаи на COVID-19, въпреки че близо 60% от населението на страната е със завършен ваксинационен цикъл, предаде Би Би Си. Над 8 млн. жители на столицата и района ще трябва да останат вкъщи от събота. В четвъртък Чили […]