Над 75% от англичаните влизат от полунощ в най-стриктен локдаун

NetNews

От полунощ още 20 милиона англичани ще попаднат в най-високата четвърта степен на местна карантина заради кризисната ситуация с лавинообразно увеличаващия се брой на заразявания с COVID-19, съобщи в парламента министърът на здравеопазването Мат Ханкок.

Четвърта степен на местна карантина на практика е равносилна на локдаун, в какъвто от утре ще бъдат над три четвърти от 57-милионното население на Англия (близо 78%).

Мат Ханкок избегна да отговори на въпроса дали не е време цяла Англия да премине в карантина от четвърта степен.

Цели 981 са жертвите на вируса в Англия за последното денонощие, като това е най-големият брой от 24-и април насам. В същото време бяха регистрирани нови 50 023 случая на COVID-19, което представлява лек спад спрямо вчерашния рекорд от 53 135.

По-рано премиерът Борис Джонсън каза, че 60% от случаите на заразявания се дължат на новия щам.

По повод на новината, че е одобрено използването на ваксината на „АстраЗенека“ от 4 януари, премиерът предупреди хората да не си мислят, че битката с коронавируса е приключила.

Очаква се също отварянето на училищата в средното образование за учениците последна година, планирано за 4 януари 2021 г., да бъде отложено предвид епидемичната обстановка. Забавянето на завръщането към занятия се отнася също за колежите и университетите.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Балотели с мечтан дебют - вкара с първото си докосване за тима на Берлускони

Бившият италиански национал Марио Балотели записа мечтан дебют за новия си отбор – Монца. Супер Марио реализира попадение с първото си докосване и откри резултата в четвъртата минута в мача срещу Салернитана днес. Двубоят беше от италианската Серия “Б” и завърши с победа 3:0 за Монца, чийто собственик е Силвио […]