НАТО отвори „нова глава” в историята си след избирането на Байдън

NetNews

С встъпването в длъжност на американския президент Джо Байдън НАТО отваря „нова глава за нашия трансатлантически съюз”. Това мнение изрази генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг.

Столтенберг разговаря с президента Байдън по телефона. Той поздрави президента за неговото встъпване в длъжност, което е „мощна демонстрация на силата на американската демокрация и ценностите, които споделяме, и началото на нова глава за нашия трансатлантически съюз”.

Столтенберг приветства фокуса на президента Байдън върху възстановяването на съюзи, подчертавайки, че НАТО е мястото, където европейците и американците се срещат всеки ден и „заедно можем да се изправим пред предизвикателства, с които никоя от нашите нации не може да се справи сама”.

Двамата се договориха да работят заедно по подготовката на срещата на върха на НАТО в Брюксел по-късно тази година, на която лидерите ще вземат решения, за да направят НАТО още по-силен Алианс. Столтенберг и Байдън обсъдиха предизвикателствата, пред които е изправен Алиансът, както и промените в климата. За да бъдат членките на НАТО в безопасност в този „непредсказуем свят”, е нужно да се запази инерцията в увеличените харчове за отбрана, посочиха от пресцентъра на НАТО след разговора между Столтенберг и Байдън.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ето колко фирми фалират у нас годишно

Близо 400 е броят на фирмите в България, които всяка година фалират, сочат данните на Агенцията по вписвания. Конкретно за 2020 г. за периода от 1 март до 31 декември броят им е 396. Кризата предизвикана от пандемията с коронавируса не е повлияя на броя фалити. За въпросния период на […]