Нидерландски ресторантьори съдят правителството заради затворените им заведения

NetNews

Ресторантьори в Нидерландия дават на съд правителството, начело с Марк Рюте, заради затварянето на заведенията им като противоепидемична мярка, предаде Ройтерс.

От браншовата организация обясниха, че предприемат тези действия, защото няма никаква яснота кога отново ще могат да заработят след вече 4 месеца локдаун и дали ще могат да се спасят от фалит. Ресторантьорите искат и компенсации от държавата за понесени материални щети.

Правителството на Рюте вече получи миналата седмица съдебен удар с обявяването на противозаконно въвеждането на вечерен час.

Очаква се все пак премиерът утре да удължи с 3 седмици действието на мярката и да подготви нов закон за прилагането ѝ, докато обжалва съдебното решение.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Москва: Решението на ЕС за санкции спрямо руски граждани е нелогично!

Руското министерство на външните работи определи като нелогично Европейският съюз да взема първо политическо решение за санкциониране на руски граждани заради случая "Навални", а след това произволно да одобрява кандидатури кой точно да бъде санкциониран, предаде агенция "Новости". Коментарът е повод днешното решение на първите дипломати на 27-те страни членки […]