Нова COVID вълна край България! Още гръцки острови са под риск от строги противоепидемични мерки

NetNews

В Гърция не достигат местата за карантинираните туристи. Очаква се още днес мобилизация на хотели.

След Миконос може да се обявят извънредни мерки на още няколко острова в Егейско море.

На остров Миконос, където са въведени извънредни мерки срещу разпространението на коронавируса, няма свободни места за настаняване на туристите под карантина. От Гражданска защита настояват още днес правителството да разпореди мобилизация на хотели за приемане само на карантинирани.

Собствениците на хотели и частни квартири отказват да приемат туристи под карантина. Необходимо е също да се обособят и Covid кабини във фериботите, което ще позволи част от карантинираните туристи да напуснат островите. Засега всички под карантина остават задължително две седмици на острова.

На малките егейски острови като Алонисос въобще няма Covid хотел, съобщават местните власти.

По информация на министерството на здравеопазването под риск да се въведат строги противоепидемични мерки и то до дни са островите Санторини, Йос, част от Крит и остров Парос.

Започнаха да анулират резервации за Миконос, а почиващите на острова туристи напускат, коментират хотелиерите. Очаква се да се редуцира потокът от туристи, ако още острови се поставят под карантина, категорични са туроператорите.

Няколко европейски страни вече въведоха задължително връщане от Гърция с отрицателен тест или карантина от две седмици.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Дете почина, блъснато от полицай в с. Братаница

Осемгодишно момиченце е било блъснато от кола на МВР, докато се опитвало да пресече пътното платно в центъра на село Братаница, предаде "Марица". Инцидентът е станал около 11:40 часа, а полицията в момента прави огледи и изяснява причините. Лекият автомобил е собственост на МВР и е бил управляван от служител […]