Обединеното кралство отбелязва година от първия локдаун

NetNews

Обединеното кралство отбелязва една година от първия локдаун. В рамките на тази година броят на жертвите на COVID-19 надхвърли 126 000.

Точно в 12.00 часа на обед британците отбелязаха с едноминутно мълчание годишнината и почетоха паметта на жертвите на пандемията. Премиерът Борис Джонсън даде висока оценка за проявения висок дух след първия локдаун и поднесе съболезнованията си на близките на жертвите.

По-късно с падането на здрача в цялата страна хората ще излязат пред праговете на домовете си с телефони, свещи или прожектори в рамките на бдение, организирано от благотворителната организация „Мари Кюри“. Всички забележителности в Лондон и други градове ще бъдат ярко осветени през нощта.

Здравният министър Мат Ханкок заяви, че последната година вероятно е най-трудната за цяло едно поколение, но усилията на здравепозването и масовото ваксиниране дават големи надежди на хората.

Кралица Елизабет Втора изпрати букет до болницата „Сейнт Бартоломю“ в Лондон, където нейният съпруг принц Филип наскоро претърпя операция заради стар сърдечен проблем.

Въпреки някои съобщения, че разхлабването на ограниченията може да бъде забавено, официален говорител на премиера заяви днес, че „пътната карта“ на Борис Джонсън за излизане от локдауна върви по план.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Павел Колев към Найджъл Робърта на изпроводяк: Тук ще те оценят, когато вече си си тръгнал!

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев се сбогува по емоционален начин с нападателя на отбора Найджъл Робърта, който по-рано днес бе продаден на американския Ди Си Юнайтед. В своя Инстаграм Колев пожелава успех на стрелеца и заявява, че на "Георги Аспарухов" той ще бъде оценен едва, когато си тръгне. "През […]