Огнище на COVID-19 в американското посолство

NetNews

Американските власти наложиха локдаун на посолството си в столицата на Афганистан Кабул заради огнище на коронавирус, предаде CNBC News.

В посолството 114 служители са дали положителен тест за коронавирус и в момента са в изолация, един човек е починал, а няколко души са евакуирани по медицински причини.

Афганистанските болници бързо изчерпват медицинското оборудване и други ресурси, тъй като случаите на инфекция отчитат ръст от 2400% през последния месец, посочва агенцията. Миналата седмица американското посолство в Кабул спря всички визови услуги заради „интензивната трета вълна на COVID-19“.

През април американският президент Джо Байдън обяви пълно изтегляне на американските войски от Афганистан до 11 септември, което ще сложи край на най-дългата война на Америка. Изтеглянето на приблизително 3000 американски военни съвпада с 20-годишнината от терористичните атаки на 11 септември.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Президентът се срещна с европейския комисар Стела Кириакиду (ОБЗОР)

Успехът на имунизационната кампания срещу COVID-19 зависи от възможността за избор на ваксина, както и от убедеността на хората в безопасността на ваксините както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. Това заяви президентът Румен Радев на среща с европейския комисар по въпросите на здравеопазването и безопасността на храните Стела […]