Отговорът на Западна Европа към Русия

NetNews

„Никакви санкции или заплахи няма да принудят Европейския парламент (ЕП) и мен да престанем да защитаваме човешките права, свободата и демокрацията“, напиша в своя профил в социалната мрежа Twitter председателят на ЕП Давид Сасоли. Коментарът е по повод по-рано обявения списък от руското външно министерство за забрана на 8 души да влизат на територията на Руската федерация, сред които е и той. Сасоли цитира и руският класик Лев Толстой: „Няма величие там, където няма истина!“.

Ръководителите на четири водещи фракции в ЕП – консерваторите, Европейската народна партия, социалистите и либералите, изразиха по-рано също в Twitter пълната си солидарност със Сасоли и увериха, че техните партии също няма да замълчат и ще продължат „своята борба за демокрация и защита на човешките права“.

Решението на Русия за забрана влизането в страната на Сасоли и Вера Юрова – заместник-председател на Европейската комисия за прозрачност и ценност, ще бъде внесено за обсъждане на заседанието на Съвета на ЕС на равнище външни министри на 10 май и на срещата на ЕС на 25 май.

На свои ред шведското външно министерство също изрази съжаление за въведените от Русия санкции срещу редица европейски чиновници и смята, че Москва върви към влошаване на отношенията с ЕС. „Днес получихме информация, че Русия въвежда санкции срещу 8 граждани на ЕС. Съжаляваме, че Русия тръгна към по-нататъшно влошаване на отношенията с ЕС“, каза Матс Самуелсън, говорител на шведското външно министерство. Според него, руските санкции са произволни, правно неясни и политически мотивирани“.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Арестуваха млада учителка, правила секс със свой ученик в кола

Кориса Маккалистър от гр. Стюбенвил, щата Охайо, е работила в местно католическо училище в продължение на едва няколко месеца. По време на кратката си педагогическа кариера, преподавателката по испански била хваната да прави секс със свой ученик, съобщава "Мирър". 21-годишната Кориса Маккалистър е завършила университета "Сейнт Франциск" в Лорето, САЩ, […]