Поне 11 жертви на свлачища в Индонезия

NetNews

Най-малко 11 души загинаха и 18 бяха ранени в две свлачища в Индонезия, предадоха информационните агенции.

Второто свличане на земни маси в село Сиханджуанг в провинция Западна Ява се случи, докато спасителите все още евакуираха хора от района на първото бедствие. Сред пострадалите има и членове на спасителните екипи, съобщи говорител на Националната агенция за борба с бедствията.

Дъждът спря снощи, но мост и пътища са блокирани от свлеклите се земни маси. Властите се опитват да доставят тежка техника, която да разчисти отломките.

Сезонните дъждове и приливите през последните дни предизвикаха десетки свлачища и наводнения в голяма част от Индонезия.

Милиони граждани на страната, съставена от хиляди острови, живеят в планински райони или в близост до плодородни равнини в близост до реки, отбелязва АП.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Община Пловдив намалява таксите за децата от подготвителните групи в детските градини

Община Пловдив намалява таксите за децата от подготвителните групи в детските градини, съобщиха от пресцентъра на местната власт под тепетата. Без заплащане на такса остават всички 1279 деца от подготвителните групи за 5 и 6-годишни, които до момента са ползвали някаква преференция за намаляване на таксите. Става въпрос за осиновени […]